divendres, 7 de setembre del 2012

Dorayaki ( どら焼き ) amb nata i anko o el que vulguis


Segur que heu escoltat parlar de els Doriyakis, el menjar preferit d'un robot gat vingut del futur, estem parlant de Doraemon. El Dorayaki es un dolç molt popular a tot el Japó i si on vas hi ha molt d'interès turístic segur que hi ha una tenda que ven Dorayakis amb algun tipus de dibuix que "recorda" al lloc on estàs per portar-li a la família com record comestible.

Comencem amb els ingredients per fer 6 unitats, després els pots omplir amb el que vulguis, des de crema de cacau, melmelada ... fins els que jo et proposo.
  • Hot cake Mix 150g. 
  • Llet semidesnatada 100g. 
  • 1 Ou 
  • 3 cullerades de mel
  • Mirin (vi dolç d'arròs) una cullerada
  • Anko (crema de Azuki) 180g. 
  • Nata per muntar 90ml.
  • Una mica de Oli vegetal ( si pot ser de gira-sol millor )
1. Barrejar tots els ingredients de la massa ( Hot cake mix, llet, el ou, la mel i el mirin ). Ara escalfem una mica d'oli vegetal en una paella a foc mitjà. Quan la paella està calenta li traiem l'oli amb un paper de cuina i deixem refredar la paella sobre un drap mullat. Un cop s'ha refredat la tornem a posar al foc, però ara al mínim i primer aboquem una cullerada de massa al centre, tot seguit tornem a abocar 3 més prenent una distància. Estén la massa amb el dors de la cullera fins que tingui la massa uns 7 cm. de diàmetre i cuina-la. La tapem i deixem que reposi uns 3 minuts. Quan apareguin "el porus" i la seva superfície no estigui humida, dóna-li la volta i deixa-la uns 10-20 segons més. Un cop traiem una part, la posem sobre un drap mullat per que no s'assequi. Ja tenim una part, ara en queden 11, aixi que tornem a repetir tot fins que em fet les 12 parts.

2. Batre la nata, barrejar 90 grams de Anko i guardar a la nevera. 

3. Quan els bescuits s'hagin refredat, posar 30 gr. de Anko pel centre, tapar-lo amb un altre pa de pessic i pressionar bé, fica amb els dits el Anko que sobresurti. Repetir l'operació amb la resta de bescuits. 

4. Fer 3 parelles amb Nata muntada i Anko barrejades, refredar a la nevera i servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada